Zwangerschapsmassage
Hydrowave-kussen

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van de zwangere vrouw en het kind. Deze massage wordt geheel aangepast aan de wensen en mogelijke klachten van de zwangere. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal warmwaterkussen, waardoor de groeiende buik niet in de weg zit.

De zwangerschapsmassage is de perfecte manier om een vrouw te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam, zowel tijdens als na de zwangerschap. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door deze massage behoorlijk verminderd worden: het helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang. 

Waarom een zwangerschapsmassage?

  • De vrouw ligt warm en kan daardoor sneller ontspannen.
  • Omwentelen tijdens de massage is niet meer nodig.
  • Door de warmte van het matras ontspant het zenuwsysteem zich waardoor het vaatstelsel van de rug heel goed doorbloed wordt, terwijl de spieren van de rug een betere doorbloeding krijgen, waardoor we sneller overgaan op een effectieve behandeling.
  • Door de veranderde Hydrowave techniek en gebruik makend van de zwaartekracht kan zeer intensieve behandeling uitgevoerd worden. 

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een speciale vorm van massage die gericht is op vrouwen die zwanger zijn. Deze massage kan helpen om de spieren te ontspannen, pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het kan ook bijdragen aan een beter nachtrust en een algeheel gevoel van welbevinden tijdens de zwangerschap.

De voordelen van een zwangerschapsmassage in Almelo op een rij:

  1. Ten eerste kan het helpen om spierpijn en stijfheid te verminderen, vooral in de rug, nek en schouders. Dit kan vooral in het tweede en derde trimester van de zwangerschap een welkome verlichting bieden, aangezien de extra gewichtstoename van de zwangerschap kan leiden tot spanning en pijn in deze gebieden.
  2. Een ander voordeel van zwangerschapsmassage is dat het de bloedcirculatie kan verbeteren. Dit is belangrijk omdat een goede bloedcirculatie kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen naar de baby te transporteren. Bovendien kan het ook helpen om vochtophopingen en oedeem te verminderen, wat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap.
  3. Daarnaast kan zwangerschapsmassage ook bijdragen aan een beter nachtrust. Veel zwangere vrouwen hebben moeite om comfortabel te slapen vanwege de fysieke veranderingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap. Een massage kan helpen om de spieren te ontspannen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
  4. Tenslotte kan zwangerschapsmassage ook bijdragen aan een algeheel gevoel van welbevinden tijdens de zwangerschap. Het kan helpen om stress te verminderen en het zelfvertrouwen van de zwangere vrouw te versterken. Dit kan belangrijk zijn voor de mentale en emotionele gezondheid van de moeder tijdens deze belangrijke periode.

Prenatale massage

In de eerste drie maanden zorgt de massage voor een fitter gevoel en het verlicht hoofdpijn en misselijkheid. Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen er rugklachten en beenkrampen ontstaan die door te masseren kunnen verminderen.

De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit is vaak merkbaar aan bekken-, rug-, nek en schouderproblemen. De voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders kunnen ook een ontspannende massage gebruiken.

Voor de buik en de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam. Niet alleen de zwangere, maar ook de baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen.

Verder merkt de zwangere dat het lichaam vocht vast houdt en ze minder goed slaapt. De massage kan die klachten helpen verlichten. De behandeling zorgt er ook voor, dat de vrouw even stil staat bij alle veranderingen in haar lichaam.

Onderzoek

Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

Postnatale Massage

Maar ook na de bevalling is het lichaam nog lang niet terug in haar “oude staat”. Er is zoveel gebeurd, dat je ervan uit mag gaan, dat de “zwangere” nog wel 9-12 maanden nodig heeft om het lichaam te laten herstellen. De Postnatale Massage is voor na de zwangerschap en ook gebaseerd op de Hydrowave massage. Het is een speciaal aangepaste techniek om de, door de zwangerschap, uitgerekte spieren en weefsels te behandelen. Deze massage richt zich vooral op de heupen, buikspieren en eventueel de borsten. Na de massage is er een ontspannen gevoel.

Meer informatie over zwangerschapsmassage in Almelo

Wil je meer weten over een Zwangerschapsmassage Prenataal en/of Postnataal en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Evelien Hendriks-Boerrigter
december 2022
Lees verder
Heerlijke ontspannen massage gehad bij Patricia. In verband met zwangerschap deed ze een relaxmassage met focus op onderrug en bekken. Daar zaten enkele pijnlijke spierknopen, die naderhand als sneeuw voor de zon waren verdwenen. De volgende ochtend stond ik op zonder pijn en voelde mijn lichaam soepel. Een echte aanrader, ook in deze bijzondere periode van mijn leven.

Veelgestelde vragen over zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een speciale massage die is gericht op de behoeften van zwangere vrouwen. Het doel van de massage is om spanningen te verminderen, pijn te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van zwangerschapsgerelateerde klachten zoals rugpijn, beenkrampen en oedeem. Zwangerschap massages worden uitgevoerd door een professionele masseur die is opgeleid in de specifieke behoeften van zwangere vrouwen.

Het is het beste om een zwangerschapsmassage in Almelo te krijgen tijdens het tweede of derde trimester van de zwangerschap. Dit is het moment dat de meeste vrouwen de meeste last hebben van zwangerschapsgerelateerde klachten. Het is echter belangrijk om te overleggen met je arts voordat je een zwangerschapsmassage boekt, vooral als je bepaalde medische aandoeningen hebt of als je zwangerschap niet volledig normaal verloopt.

Over het algemeen is een zwangerschapsmassage veilig als het wordt uitgevoerd door een professionele masseur die is opgeleid in de specifieke behoeften van zwangere vrouwen. Het is echter belangrijk om te overleggen met je arts voordat je een zwangerschapsmassage in Almelo boekt, vooral als je bepaalde medische aandoeningen hebt of als je zwangerschap niet volledig normaal verloopt.

Een zwangerschapsmassage in Almelo duurt meestal ongeveer 60-90 minuten, maar jij bent vrij om te kiezen hoe lang je gemasseerd wilt worden.

Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap kan het veilig zijn om op je buik te liggen tijdens een massage, maar tijdens het tweede en derde trimester is het beter om op je zij of op je rug te liggen, omdat de baby dan te groot is om op de buik te liggen. De masseur zal je laten weten wat het beste is voor jou en de baby.

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl