Zwangerschapsmassage
Hydrowave-kussen

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van de zwangere vrouw en het kind. Deze massage wordt geheel aangepast aan de wensen en mogelijke klachten van de zwangere. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal warmwaterkussen, waardoor de groeiende buik niet in de weg zit.

De zwangerschapsmassage is de perfecte manier om een vrouw te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam, zowel tijdens als na de zwangerschap. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door deze massage behoorlijk verminderd worden: het helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang. 

Wat zijn de voordelen?

  • de vrouw ligt warm en kan daardoor sneller ontspannen.
  • omwentelen tijdens de massage is niet meer nodig.
  • door de warmte van het matras ontspant het zenuwsysteem zich waardoor het vaatstelsel van de rug heel goed doorbloed wordt, terwijl de spieren van de rug een betere doorbloeding krijgen, waardoor we sneller overgaan op een effectieve behandeling.
  • door de veranderde Hydrowave techniek en gebruik makend van de zwaartekracht kan zeer intensieve behandeling uitgevoerd worden. 

Prenatale massage

In de eerste drie maanden zorgt de massage voor een fitter gevoel en het verlicht hoofdpijn en misselijkheid.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen er rugklachten en beenkrampen ontstaan die door te masseren kunnen verminderen.

De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit is vaak merkbaar aan bekken-, rug-, nek en schouderproblemen. De voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders kunnen ook een ontspannende massage gebruiken.

Voor de buik en de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam. Niet alleen de zwangere, maar ook de baby wordt heel rustig van de zachte aangename bewegingen.

Verder merkt de zwangere dat het lichaam vocht vast houdt en ze minder goed slaapt. De massage kan die klachten helpen verlichten. De behandeling zorgt er ook voor, dat de vrouw even stil staat bij alle veranderingen in haar lichaam.

Onderzoek

Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

Postnatale Massage

Maar ook na de bevalling is het lichaam nog lang niet terug in haar “oude staat”. Er is zoveel gebeurd, dat je ervan uit mag gaan, dat de “zwangere” nog wel 9-12 maanden nodig heeft om het lichaam te laten herstellen. De Postnatale Massage is voor na de zwangerschap en ook gebaseerd op de Hydrowave massage. Het is een speciaal aangepaste techniek om de, door de zwangerschap, uitgerekte spieren en weefsels te behandelen. Deze massage richt zich vooral op de heupen, buikspieren en eventueel de borsten. Na de massage is er een ontspannen gevoel.

Meer informatie over Zwangerschapsmassage

Wil je meer weten over een Zwangerschapsmassage Prenataal en/of Postnataal en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl