Bindweefselmassage

Bindweefsel heeft een steunende en verzorgende functie en is het belangrijkste weefsel in ons lichaam die alles samen bindt. Het zit o.a. in huid, vetweefsel, spieren, pezen, gewrichtskapsel, gewrichtsbanden, bloedvaten, zenuwbanen (dus ook ruggenmerg en hersenen), bot en niet te vergeten organen. Bindweefsel beschermt de organen en bepaalt hun vorm. Een bindweefselmassage helpt een betere doorbloeding te creëren en kan helpen bij (langdurige) klachten.

Wat doet een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage: hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid tot het oppakken en trekken van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

 

Waarom een bindweefselmassage?

Als organen of andere functies niet goed werken is dat in de betreffende huidzone waar te nemen. Door een zone te masseren wordt het daarmee samenhangende orgaan beïnvloed. Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij slapeloosheid, stress, hoofdpijn, migraine, buikaandoeningen, chronische obstipatie en diarree, maag- en darmproblemen, aandoeningen in de wervelkolom, spit, gewrichtsklachten, gewricht- en spierreuma, menstruatieproblemen enz. Bindweefsel massage is zeer goed voor een dikke- en sinaasappelhuid. Bindweefselmassage kan de beweeglijkheid van je lichaam vergroten en een algemeen gevoel van welbehagen bevorderen.

 

Bindweefselmassage met honing

Een extra mogelijkheid is een bindweefselmassage met honing. Door een speciale techniek trek je de huid los en de afvalstoffen uit de huid (ontgifting). Je zult merken dat het doorwerkt tot de diepere lagen van het bindweefsel. Daarnaast krijgen de voedingsstoffen van de honing alle ruimte om goed opgenomen te worden. Een honing die rijk is aan enzymen werkt zuiverend, antibacterieel en desinfecterend voor je huid en helpt je immuunsysteem versterken. Er wordt dan ook gewerkt met de honing van een lokale imker, want die bevatten pollen en bacteriën die van nature voorkomen in je leefomgeving.

bindweefselmassage bindweefsel massage almelo

Meer informatie over bindweefselmassage in Almelo

Wil je meer weten over een Bindweefselmassage en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl