Ontspannende
Ayurvedische nek- &
hoofd massage

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Die hoopt zich na verloop van tijd op in het hoofd, de nek en schouders. Met een Ayurvedische hoofdmassage zorgen we voor directe ontspanning en lossen we blokkades, hoofdpijn en hoofdstress op. Er wordt gewerkt met een speciale kruidenolie die op jouw behoeften wordt aangepast.

Wat is een Ayurvedische hoofdmassage?

Een Ayurvedische Hoofdmassage is een massage waarbij we het hoofd, de nek en de schouders met een massage behandelen. Het komt voort uit de Ayurveda. Er wordt gewerkt op de drie dosha’s (Pitta, Kapha, Vata). Tijdens de massage zorgen we niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd.

Wanneer een Ayurvedische hoofdmassage

Algemene hoofdpijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (naar schatting 90 procent) heeft af en toe hoofdpijn. Deze is in de meeste gevallen een onschuldige en kortdurende klacht die meestal vanzelf weer verdwijnt. Soms is hoofdpijn echter zo erg dat normaal functioneren bijna onmogelijk is.

Migraine

Migraine is een aanvalsgewijs optredende, meestal eenzijdige, matige of heftige, bonzende hoofdpijn.
Migraine ontstaat doordat de samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. Sommige vrouwen krijgen steeds migraine rond de menstruatie.

(Spier)spanningshoofdpijn

Bij spanningshoofdpijn is de pijn tweezijdig en wordt ervaren als een doffe, drukkende pijn die als een band om het hoofd zit. De meest herkenbare klacht bij deze vorm van hoofdpijn is de pijnuitstraling vanuit de nek. Spanningshoofdpijn kan zowel incidenteel als chronisch voorkomen. Ook bij deze vorm van hoofdpijn zijn er verschillende factoren die de klachten kunnen uitlokken, zoals stress en spanning, overbelasting van verschillende spieren, veelvuldig terugkerende bewegingen. Een bijzondere vorm van spanningshoofdpijn is ‘weekendhoofdpijn’ die juist ontstaat door ontspanning en een ander levensritme.

Chronisch dagelijkse hoofdpijn

Bij mensen die dagelijks vijf of meer cafeïnehoudende dranken, zoals koffie, thee, ijsthee of cola drinken, kan chronische hoofdpijn ontstaan. Deze vorm van hoofdpijn verdwijnt na het minderen of stoppen van de inname van cafeïnehoudende dranken.

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een eenzijdige, heftige borende pijn die zich rondom of achter het oog concentreert. De aanvallen variëren zeer sterk, zowel de duur van de aanval, het aantal aanvallen per dag, als de duur van de periode (cluster) waarin deze aanvallen plaatsvinden kan verschillen. De periode kan variëren van enige weken tot enkele maanden, waarna een aanvalsvrije periode optreedt. Deze aanvalsvrije periode kan enkele maanden tot zelfs een aantal jaren duren. Het aantal aanvallen kan variëren van twee tot acht per dag. De aanval zelf kan 15 minuten tot drie uur duren. De pijn bij een aanval is extreem hevig en gaat gepaard met tranende, rode ogen, een verstopte neus en bewegingsdrang. Uit onderzoek is gebleken dat de aanvallen meestal ontstaan tijdens de slaap.

De aanvallen bij clusterhoofdpijn kunnen worden uitgelokt door vaatverwijdende stoffen, zoals alcohol, bepaalde geneesmiddelen en door lage zuurstofspanning, zoals in de bergen en bij vliegen.
In een enkel geval kan clusterhoofdpijn chronisch worden, waarbij jaren achtereen dagelijks aanvallen optreden.

Meer informatie over Ayurvedische hoofdmassage

Wil je meer weten over Ayurvedische hoofdmassage en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Elle Picauly
februari 2022
Lees verder
Patricia van Mind Refuel geeft heerlijke massages. De ruimte voelt heel relaxed. Patricia zorgt ervoor dat je je echt op je gemak voelt. De massage zelf was heel fijn. Ik ging voor een ayurvedische hoofdmassage. Ik voelde me erna echt heel relaxed. Mijn klachten waren duidelijk verminderd en het voelde als een energetische oplader. 100% een aanrader ❤ Dankjewel Patricia!

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl