Ayurvedische
Lichaamsmassage

Een Ayurvedische lichaamsmassage helpt niet alleen om stress gerelateerde klachten te voorkomen en te herstellen, maar draagt ook bij aan een gezondere levensstijl, het zelfgenezend vermogen en het balanceren van lichaam en geest. Kortom je ervaart een gezondere levensstijl met meer levensvreugde. Bovendien is een massage gewoon heerlijk om te ervaren.

Wat is Ayurveda?

De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig gezondheidssysteem. Het werd zo’n vijfduizend jaar geleden op schrift gesteld. Het is een uit India afkomstig holistisch systeem dat betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Binnen de Ayurveda betekent de afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent.

Voor wie bedoeld

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een behandel programma of als voorbereiding op de pancha karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.

Masseren met warme kruidenolie

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en het gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er in de vorm van de massage techniek en de kruidenolie die gebruikt wordt rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn. De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten als reuma en hoofdpijn werden al beschreven in de klassieke Ayurvedische literatuur.

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd wordt op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen en de energiepunten heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. 

Effecten

De massage verbetert de weerstand en activeert:

  • het lymfesysteem en de bloedsomloop;
  • het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid;
  • het draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning;
  • het helpt klachten te verminderen bij rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, fibromyalgie, burn out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij wordt afgeraden om een (Ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na het eten.

Meer informatie over een Ayurvedische lichaamsmassage

Wil je meer weten over een Ayurvedische lichaamsmassage en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl