Bedrijfsmassage

Waarom deze afbeelding hierboven?

Om jou, als werknemer of werkgever, bewust te maken van jouw eigen verantwoordelijkheid en de keuzes om een gebalanceerd (werkend) leven te leiden waarin werkstress niet tegen, maar juist voor je gaat werken; om je te informeren over de meerwaarde van het bezoek aan de masseur of het  inzetten van een bedrijfsmasseur.

Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Alarmerende feiten, want werknemers die veel werkstress ervaren zitten niet goed in hun vel en zijn minder productief. Wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim.

Ik kan, als gediplomeerde NGS (bedrijfs)masseur, daarbij helpen. Een massage kan stress verlichten. Het kan mensen weer het gevoel geven om ontspannen te zijn. Het gevolg: meer werkplezier en minder verzuim. 

bedrijfsmassage almelo bedrijfsmasseur massagepraktijk twente

Waarom een bedrijfsmassage?

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn.

Daarnaast heeft de masseur een belangrijke rol bij het verminderen van pijn en kan een bedrijfsmassage stressklachten verminderen. En aangezien ik ook tot coach ben opgeleid, kan ik ook een gewenst luisterend oor bieden.

Wat is mogelijk?

De bedrijfsmassages kunnen op een speciale massagestoel, op locatie uitgevoerd worden. Deze kan door de kleding heen gegeven worden. Als er een afgesloten ruimte beschikbaar is, dan is het ook mogelijk om de massages op een normale massagebank uit te voeren.

Meer informatie over Bedrijfsmassage in Twente?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het inzetten van een bedrijfsmasseur? Neem dan contact met ons op. Er is altijd ruimte om te overleggen en jullie wensen zoveel mogelijk mee te nemen. Vul eenvoudig het formulier in, mail naar hallo@mindrefuel.nl of bel/app naar 06 534 34 104.

Kirsten Rothman (Kracht Ontwerpt)
April 2023
Lees verder
We hebben Mind Refuel ingeschakeld voor een maandelijkse stoelmassage op ons kantoor. Wat een fijne break tussen de hectiek. Patricia werkt heel zorgvuldig en kundig. Wij zijn erg tevreden!
Rutger Elst (Bright Online)
Januari 2023
Lees verder
Wij hebben ons personeel een stoelmassage aangeboden, wat een feestje was dat! Het is ons team erg goed bevallen dus vanaf nu gaan we dit periodiek inzetten.
Vorige
Volgende

Waar ga jij voor?

Veelgestelde vragen over bedrijfsmassage

Bij een bedrijfsmassage komt een bedrijfsmasseur op een locatie naar keuze en werknemers kunnen zich dan laten masseren voor een vooraf afgesproken tijd. De massage kan worden uitgevoerd op een speciale massagestoel. Als er een afgesloten ruimte beschikbaar is, dan is het ook mogelijk om de massages op een massagebank uit te voeren.

Wanneer je nagaat dat het ziekteverzuim het hoogste is in 20 jaar, er grote zorgen zijn om uitval door stress en burn-outs, er jaarlijks meer dan een miljoen mensen het risico loopt om door deze en andere werkgerelateerde psychische ziekte uit te vallen, dan kun je snappen dat werkgevers dit liever voorkomen dan genezen (een zieke werknemer kost gemiddeld €250-€400 per dag). Want wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de hierboven genoemde klachten door een “eenvoudige” bedrijfsmassage enorm verlicht kunnen worden. Het geeft de werknemers weer het gevoel om ontspannen te zijn. Een massage ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de mens. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet.

Gezondheid is veel meer dan “niet ziek zijn”. Gezondheid is een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Als een van die drie te lang niet op orde is, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. (Bedrijfs)masseurs spelen een rol in de oplossing daarvan, maar ook in de preventie.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage zorgt voor minder stress. Het voordeel voor de werknemer is door de massage hij/zij beter in zijn/haar vel zit. Dat er een moment van ontspanning en verlichting wordt ervaren bij (eventueel) spanning gerelateerde klachten (bv stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten). De werknemer voelt zich gewaardeerd door de werkgever en dit zorgt weer voor meer werkplezier.

Als je je realiseert dat een zieke werknemer gemiddeld €250-€400 per dag kost en een bedrijfsmassage “slechts”€25-€50 gemiddeld per keer per werknemer, dan is een bedrijfsmassage kostenbesparend. Er is een minimale tijdsinvestering, het levert meer werkplezier en vitale medewerkers. De bedrijfsmassage vermindert werkgerelateerde klachten, waardoor stress afneemt en dus ook een lager (kortdurend) ziekteverzuim.

Kortom: Wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim.

Er wordt vooraf afgesproken hoeveel tijd een bedrijfsmassage kan duren. Over het algemeen is dit 15, 20 of 30 minuten per werknemer.

In basis is een bedrijfsmassage veilig. Er zijn echter situaties waarbij je beter niet gemasseerd kan worden. Daarom vindt er vooraf aan de eerste afspraken een intake gesprek plaats en zal de bedrijfsmasseur vooraf aan de massage altijd nog extra informeren naar de medische situatie en eventueel medicijngebruik.

Ja, een bedrijfsmassage / stoelmassage is aftrekbaar van de loonbelasting mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

• De bedrijfsmassage / stoelmassage is opgenomen in het Arbo plan van de organisatie en daar in redelijkheid deel van uitmaken;
• De bedrijfsmassage / stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats;
• Werknemer is geen eigen bedrage verschuldigd;
• Er mag geen sprake zijn van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Over het algemeen wordt de bedrijfsmassage op een massagestoel gegeven. Je gaat hierbij zitten op een speciale massagestoel. Deze massage is vooral gericht op het bovenste gedeelte van het lichaam: rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen (voordeel: er wordt geen olie gebruikt en kleding kan aanblijven).
Als er een afgesloten ruimte beschikbaar is, dan is het ook mogelijk om de massages op een massagebank uit te voeren. Er kan dan gerichter gemasseerd worden. Hierbij wordt veelal wel olie gebruikt.

Er wordt een offerte op maat gemaakt, afhankelijk van hoeveelheid werknemers, hoe lang de massages mogen duren en frequentie. In verhouding is een bedrijfsmassage (gemiddeld €25-€50 per werknemer) goedkoper dan een zieke medewerker; die kost gemiddeld €250-€400 per dag.

Nee, een stoelmassage kan door de kleding gegeven worden (er wordt ook niet gewerkt met olie). Advies is wel om zo ""dun"" mogelijke kleding aan te hebben. Te denken valt aan een t-shirt of een dunnen blouse. Wanneer een massage op een massagebank gegeven wordt, dan is het advies kleding aan te doen waarbij het niet erg is als er olie in komt, omdat dit in veel gevallen dan wel gebruikt wordt.

Beide is mogelijk. Over het algemeen kiest een werkgever om de bedrijfsmasseur naar het bedrijf te laten komen. Een bedrijfsmassage / stoelmassage kan op elke plek binnen een bedrijf gegeven worden. Voor de ontspanning is het wel fijn als er een rustige ruimte beschikbaar is.

De beroepsnaam masseur is niet beschermd. Iedereen mag zich masseur noemen. Daar zitten mensen bij die een boek over massage hebben gelezen en daarna denken dat ze masseur zijn. En aan de andere kant heb je uiterst professionele masseurs die zich uit de naad werken om zich continu bij te scholen. Om ervoor te zorgen dat je een gekwalificeerde (bedrijfs)masseur inhuurt, kun je vragen of dat hij/zij aangesloten is bij een brancheorganisatie (bv. NGS). Om lid te zijn van een brancheorganisatie dient een masseur te voldoen aan bepaalde kwalificaties en dient hij/zij zich ook te blijven scholen. Dat betekent uitdrukkelijk niet dat er geen goede masseurs zitten tussen de mensen die geen licentie hebben. Het geeft alleen iets meer zekerheid dat er een bepaalde kwaliteit geleverd wordt.

Spanning/stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. 

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl