Massages

Ben jij op zoek naar een massage in Almelo? Of je nu op zoek bent naar ontspanning, klachtenbehandeling of sportmassage, wij bieden massages in Almelo en omstreken op maat aan die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en wensen. De masseur van Mind Refuel is NGS-gecertificeerd.

Een massage draagt niet alleen bij om (stress gerelateerde) klachten te herstellen en te voorkomen, maar ook aan een gezondere levensstijl, het zelfgenezend vermogen en het balanceren van lichaam en geest. Dit komt door de “feel good” hormonen serotonine en oxytocine. Deze hormonen worden tijdens een massage extra aangemaakt en zorgen ervoor dat jij je rustig en ontspannen voelt.

Een massage wordt in de westerse wereld vaak gezien als een luxe. Onterecht. Het is geen luxe, het is noodzaak om goed voor jezelf te zorgen. Zeker in een tijd als deze. Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Als een van die drie te lang niet op orde is, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Een massage speelt een rol in de oplossing daarvan, maar ook in de preventie. Het kan helpen bij het opsporen en vroegtijdig onderkennen van gezondheidsproblemen.

Waarom een massage in Almelo?

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. Het kan je weer het gevoel geven om ontspannen te zijn.

En een massage ondersteunt het zelf herstellende vermogen van de mens. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet en komen diverse stoffen vrij:

Serotonine: Is een belangrijk gelukshormoon. Maakt je lichaam niet voldoende serotonine aan, dan kun je last krijgen van klachten als angst, depressie en slapeloosheid. Het hormoon geeft ons een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid en onderdrukt gevoelens van angst, agressie en verdriet.

Endorfine: De lichaamseigen pijnstiller. Het geeft ons een goed gevoel en vermindert de pijn. Daarnaast ondersteunt dit hormoon je weerstand.

Oxytocine: Dit stofje bevordert het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Het remt daarnaast bepaalde lichamelijke en geestelijke problemen die kunnen ontstaan als gevolg van stress.

Histamine: Bevordert de doorbloeding.

Meer informatie over masseren in Almelo?

Twijfel je nog of een massage wel nuttig? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. In het submenu kun je informatie over verschillende massagetechnieken lezen.

Bekijk alle soorten massages in Almelo:

Previous
Next