Voetreflexologie

Het doel van de reflexologie is om de harmonie in de eenheid van lichaam en geest weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van en door de masseur kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. De massagetechniek die gebruikt wordt is afwisselend van zacht, gevoelig naar iets harder.

Hoe werkt voetreflexologie

Organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflex in de voet; de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring is dit tijdens de massage merkbaar door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, en door verandering van de huid (eelt, transpiratie). De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer blokkades worden opgeheven of opgelost worden, is het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Een holistische manier van werken

Een voetreflexoloog geneest dus niet. Een voetreflexoloog gaat er vanuit dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

Veilig

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Naast de reflexologie kan de genezing worden bevorderd met andere natuurlijke methoden zoals betere voeding, (het leren) het lichaam te ontspannen, kruidenthee, homeopathie enz., afhankelijk van de diagnose.

Bijverschijnselen tijdens de behandeling

Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:

 • meer dan normaal transpireren
 • het koud of juist warm krijgen
 • prikkelingen
 • geeuwen
 • slaperigheid
 • opkomende emoties e.d.

Bijverschijnselen vlak na de behandeling

Vlak na de behandeling kunnen bijverschijnselen optreden zoals:

 • duizeligheid
 • gevoel van zweven
 • op wolkjes lopen
 • blijheid en ruimte voelen
 • loomheid
 • een energiek gevoel

De dagen na de behandeling en soms ook enkele uren er na: de urine kan donkerder zijn doordat er afvalstoffen zijn vrij gekomen die het lichaam verlaten. (Oude) kwalen kunnen (even) terugkomen om daarna weer te verdwijnen en ook kan meer afscheiding geconstateerd worden zoals transpiratie, witte vloed, ontlasting, oorsmeer e.d.

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Ieder mens verschilt, dus de reacties op de behandeling kunnen ook verschillen.

Meer informatie over voetreflexologie

Wil je meer weten over voetreflexologie en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Miranda Pigge
september 2021
Lees verder
Gisteravond mijn gewonnen massage gehad bij Mindrefuel. Ik heb gekozen voor een heerlijke voetmassage. Echt fantastisch! Een aanrader. Mindrefuel geeft diverse ontspannen massages. Daarnaast ook clear mindset coaching en bewegingsleer voor een sterk lichaam. Dank je wel @patriciajonkeren.
Jolande Prins
juli 2021
Lees verder
Gisteravond weer een heerlijk avondje bij Patricia Jonkeren gehad . Dit keer voor de voet massage gegaan. Ik blijf het bijzonder vinden hoe je door druk op bepaalde punten precies eruit kan halen waar de zwakke punten in je lijf zitten . Mocht je meer willen weten hoe dit werkt? Ik weet zeker dat ze je het graag uitlegt . ECHT EEN AANRADER ! Volgende keer gaan we weer voor wat anders .... onder het motto je moet alles een keertje meemaken ! Mocht je ook denken ik ben toe aan ontspanning...nou ...bel haar ! 😁😁😁
Previous
Volgende

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl