Klassieke /sportmassage

Massage is al zo oud als de mensheid zelf en is voortgevloeid uit de instinctmatige behoefte om bij ongemakken te wrijven op het lichaam. Het is een prettige manier om zowel lichamelijk als geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden.

Hoe werkt het?

Door het strijken, wrijven, kneden e.d. (de basistechnieken) worden tal van lichaamsfuncties geactiveerd en bevordert de gezondheid. Door wrijvingen en druk ontstaat er warmte, waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrug klachten, spierpijn in benen, etc. geeft een klassieke/sportmassage meestal direct verlichting.

Wanneer, bij:

 • Spierklachten
 • Stijve nek
 • Pijn tussen schouderbladen
 • Onderrugklachten

Bij sport voorkomt de klassieke/sportmassage op de eerste plaats om blessures en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verhardingen, melkzuur) te verminderen. Zowel de beginnende als de gevorderde sporter heeft baat bij een deskundige behandeling en begeleiding.

Maar ook tijdens het dagelijks leven kunnen er problemen ontstaan. Denk aan stress, een verkeerde werkhouding, een niet alledaagse zware inspanning of training. Deze kunnen leiden tot verhardingen in de spieren.

Gespannen spieren, soms stramme en pijnlijke spieren zijn de mogelijke gevolgen. Spieren die, bijvoorbeeld door langdurige of overmatige belasting gespannen zijn, kunnen ontspannen worden, waarna spierknopen kleiner en afvalstoffen weg gedrukt worden. De klassieke/sportmassage kan je klachten verlichten en/of bevrijden.

De effecten van klassieke/sportmassage

 • Verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen;
 • Stimulering van de spieractie en ontwatering van de spieren;
 • Ontspannend effect voor de spieren;
 • Effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen;
 • Kortere hersteltijd bij blessures;
 • Pijnbestrijding van de spieren;
 • Ontspannende werking op het gehele lichaam en geest.

Meer informatie

Wil je meer weten over klassieke/sportmassages en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Sanne van Rijn
juli 2021
Lees verder
Onlangs een heerlijke aromatherapie massage mogen ontvangen van Patricia! En 'WAUW' wat ontspannend was dat! Door mijn werk en privé situatie lukt het mij vaak niet om eens lekker te ontspannen, maar na een behandeling van Patricia ben ik volledig zenn! Heel bijzonder, want dat heeft een ander nog nooit bij mij voor elkaar gekregen! Patricia is lief, rustig en stelt je heel erg op je gemak. Je voelt aan alles met hoeveel passie en liefde Patricia de massage geeft. Wat mij betreft echt een dikke aanrader en ik kom zeker weten weer!

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl