Hotstone massage

Hotstone massage is een unieke vorm van massage waarbij warme stenen worden gebruikt om de spieren te ontspannen en pijn te verminderen. Deze massage is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en is al duizenden jaren bekend om zijn helende effecten.

Wat is een hotstone massage?

Het is een ontspannende lichaamsmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme basaltstenen om een therapeutisch effect op lichaam en geest te creëren. Een hotstone massage heeft als resultaat een verzachtende en diep ontspannende werking op spieren, lichaam en geest. Het resultaat is onmiskenbaar: de huid is extreem zacht, de geest is ontspannen, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd.

Hoe gaat het in zijn werk en voor wie is het geschikt?

Tijdens een hotstonemassage ligt de cliënt op een massagetafel terwijl de masseur gladde, geplaatste stenen gebruikt om de spieren te behandelen. De warme stenen zorgen voor een diepe ontspanning van de spieren en kunnen helpen om spanningen en pijn te verminderen.

De massages zijn geschikt voor bijna iedereen en kan worden aangepast aan de behoeften van de cliënt. Het is een effectieve manier om te ontspannen en tegelijkertijd de gezondheid te verbeteren. Als je op zoek bent naar een unieke en ontspannende manier om te ontspannen, dan is een hotstonemassage wellicht iets voor jou.

Waarom een hotstone massage in Twente?

De Hotstone Massage is breed in te zetten en heeft vele toepassingen. De massage activeert een groot aantal lichaamsprocessen en bereikt bijna alle aspecten van het organisme. De belangrijkste toepassingen zijn:

  • betere doorbloeding;
  • betere doorstroming van het lymfestelsel;
  • afvoer van afvalstoffen;
  • ontspannen van gespannen spieren;
  • rustgevende werking bij stress;
  • verminderen van bijwerkingen van stress zoals hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering;
  • vermindering van pijn bij gewrichtsklachten, rugklachten en spierpijn;
  • en het versterken van het immuunsysteem.

De warmte van de basaltstenen en de massage bevordert de stofwisseling in het weefsel. Vooral de weefsel met een langzame stofwisseling profiteren hiervan, zoals pezen, banden en bindweefsel.

De rek van de weefsels en de wendbaarheid van de gewrichten wordt groter. De hotstone massage maakt de bloedvaten wijder, wat de doorbloeding bevordert. Hierdoor krijgt het weefsel meer zuurstof en voedingsstoffen. De spieren ontspannen en de pijn vermindert.

Meer informatie over hotstone massage?

Wil je meer weten over hotstone massage en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Veelgestelde vragen over hotstone massages

Het is een vorm van massage waarbij warme stenen worden gebruikt om de spieren te ontspannen en pijn te verminderen. De stenen worden op bepaalde plekken op het lichaam geplaatst of gebruikt om de spieren te masseren. Hotstone massage is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en is al duizenden jaren bekend om zijn helende effecten.

De massage is geschikt voor bijna iedereen, ongeacht leeftijd of fitheid. Het is echter wel belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en te rusten als je dat nodig hebt. Als je twijfelt of hotstonemassage geschikt is voor jou, raadpleeg dan altijd een arts voordat je begint.

Je hoeft niets speciaals te hebben voor een hotstone massage in Twente. Je kleedt je uit tot het niveau waar je je comfortabel bij voelt en je ligt op een massagetafel. De masseur zal de warme stenen gebruiken tijdens de massage.

Het is aan jou om te bepalen hoe vaak je de massage wilt krijgen. Sommige mensen kiezen ervoor om hotstonemassage te krijgen als aanvulling op hun reguliere massagebehandelingen, terwijl anderen het als een afzonderlijke behandeling kiezen. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en te rusten als je dat nodig hebt. Als je net begint met hotstone massage, kun je misschien beter beginnen met een paar keer per maand om je lichaam te laten wennen aan de behandeling.

Je kunt hotstonemassage krijgen bij een professionele masseur of in een spa of wellnesscentrum. Zoek naar een masseur die aanbevolen is door anderen of vraag advies aan je zorgverlener. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gekwalificeerde masseur kiest die ervaring heeft met hotstonemassage.

De masseur van MindRefuel is gekwalificeerd en kan jou een heerlijke ontspannende hotstone massage in Twente geven. Neem contact met ons op voor meer informatie of boek direct een massage!

Bel ons

+31 6 534 34 104

Hier zitten wij

Ootmarsumsestr. 483b
7603 NM Almelo

Mail ons

hallo@mindrefuel.nl