Wanneer je nagaat dat het ziekteverzuim het hoogste is in 20 jaar, er grote zorgen zijn om uitval door stress en burn-outs, er jaarlijks meer dan een miljoen mensen het risico loopt om door deze en andere werkgerelateerde psychische ziekte uit te vallen, dan kun je snappen dat werkgevers dit liever voorkomen dan genezen (een zieke werknemer kost gemiddeld €250-€400 per dag). Want wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de hierboven genoemde klachten door een “eenvoudige” bedrijfsmassage enorm verlicht kunnen worden. Het geeft de werknemers weer het gevoel om ontspannen te zijn. Een massage ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de mens. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet.

Gezondheid is veel meer dan “niet ziek zijn”. Gezondheid is een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Als een van die drie te lang niet op orde is, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. (Bedrijfs)masseurs spelen een rol in de oplossing daarvan, maar ook in de preventie.